La visita
Fora de mi
El noi del vestit
Los gemelos Tupper arrasan la ciudad
Córrer sense por

LECTURA COMPARTIDA: "DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?"

18 de novembre del 2015


DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?
Michael Grejniec 
Ed.Kalandraka 

"Si t'enfiles a la meva esquena,
potser l'arribarem a tocar". 

A qui no li agradaria tocar la lluna? El somni de tocar-la, tastar-la, trepitjar-la o acaronar-la és comú de grans i petits. "De què fa gust la lluna?" juga amb aquest somni i els protagonistes, com a qualsevol altra faula, són un grup d'animals. I, com a qualsevol altra faula convencional, el final té un petit ensenyament.

La història la comença una tortuga que, pujant a dalt d'un turó, intenta complir el seu somni de tocar la lluna. Però no hi arriba. És per això que demana ajuda perquè, a vegades, els somnis no es poden complir tot sols i també perquè, a vegades, el teu somni no només és teu sinó que el pots compartir amb algú més. Per tot això la tortuga decideix cridar un animal i el primer que passar per allà és un...elefant. I darrera de l'elefant vindrà una girafa, i una zebra, i un lleó,... Tots units per aconseguir el que ja no és només el somni de la tortuga sinó el somni de tots plegats.

Quan ets un nen sempre imagines que fent una torre ben alta, ben alta, podràs arribar al cel i, per què no? podràs arribar a tocar la lluna. I això és el que faran tots plegats. En aquest llibre la torre no cal que sigui molt alta, tampoc que sigui massa complicada o que li posem fustes o plataformes. Només caldrà la il·lusió de tots els animals, l'esforç i, sobretot, obstinació, molta obstinació. Com sinó esperes aconseguir un somni? Ja hem arribat, sense adonar-nos, a un dels ensenyaments d'aquesta faula.

Com l'objectiu és centrar l'atenció en l'obstinació i la il·lusió d'aquests animals, no calen unes il·lustracions complicades. És tan senzill tocar la lluna quan hi tens moltes ganes, que en tenim prou amb un fons ben fosc i uns animals pròxims i tendres. 

I la lluna? ai, la Lluna! Confiada viu.

Ah! I sempre trobareu algú que restarà important al vostre somni. També apareix al final d'aquest conte. Però aquests mai han d'espatllar un final bonic.

"De què fa gust la lluna?" és un conte per a primers lectors. El seu llenguatge és senzill i repetitiu. Les imatges acompanyen de manera excel·lent la història i tenen textura de paper couché. És una petita obra d'art. És un llibre molt recomanable per explicar en veu alta i, per generar, conversa posterior. I, si us animeu a representar-lo teatralment, disfrutareu tots plegats.

Que gaudiu de la lectura!








Explica la història d'una tortuga que vol tastar la Lluna i els altres animals la volen ajudar perquè també la volen tastar. La Lluna pensa que és un joc i ho troba divertit tot i que al final se'n cansa.

La Lluna pensa que no ho aconseguiran mai. I tu que hi creus?

M'agrada molt aquesta història perquè demostra que, amb l'amistat, es poden fer coses increïbles com, per exemple, la que fan en aquest conte: tastar la lluna.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari al nostre blog!