La visita
Fora de mi
El noi del vestit
Los gemelos Tupper arrasan la ciudad
Córrer sense por

RESSENYA: "EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES"

30 de novembre del 2015


EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES
John Boyne
Ed. Empúries

"El punt que es va convertir en una taca que es va convertir en un grumoll que es va convertir en un noi"


La història és bastant trista. El protagonista es un nen que es diu Bruno, que té un pare que és militar i, un dia, s'han de mudar de casa i arriben a un lloc anomenat Out-with.A en Bruno, no li agrada massa la idea de mudar-se. És la seva gran preocupació.
Una tarda que en Bruno s'avorreix, decideix investigar, i descobreix una tanca amb filferros. Darrera d'aquesta tanca només hi ha persones jueves. En Bruno els observa i, de cop, veu un punt  que es converteix en una taca que es converteix en un grumoll que es converteix en un noi, un noi amb pijama de ratlles.
En Bruno es fa amic de aquest nen, que es diu Shmuel. Com en Bruno està avorrit i necessita algun amic, cada tarda va a parlar amb ell i, a poc a poc, el va coneixent. El noi del pijama de ratlles, l'Shmuel, no li explica mai què passa a l'altra costat de la tanca tot i que li recomana sempre que no és una bona idea entrar-hi. Un dia, però,...

"El noi del pijama de ratlles" és un llibre que t'atrapa i que, quan el comences, no pots parar de llegir fins que l'acabes. La història no és divertida i, en algun moment pateixes, però necessites continuar llegint. En Bruno pensa que darrera la tanca hi ha un món meravellós i no es pot imaginar el que realment passa. I el que passa es que els jueus són maltractats i el que hi ha a l'altra costat de la tanca és un camp de concentració. Les vides de tots dos nens són molt diferents: en Bruno és cristià i fill d'un militar que li explica que els jueus són inferiors als alemanys; l'Shmuel, en canvi, té una vida molt diferent.
És una història molt trista i que fa plorar, però paga la pena llegir-lo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari al nostre blog!