La visita
Fora de mi
El noi del vestit
Los gemelos Tupper arrasan la ciudad
Córrer sense por

RESSENYA: MALENA BALENA

5 d’abril del 2017


MALENA BALENA
 
Text: Davide Cali

Il·lustracions: Sonja Bougaeva
Ed. Libros del Zorro Rojo

"Som el que pensem que som."

Hi ha llibres que són obligats, i "Malena Balena" n'és un d'ells. I hi ha llibres que els tanques i penses, "ho té tot", i Malena Balena n'és un d'ells.

Malena és una nena que té problemes a la classe de natació. No li agrada nedar i no en té habilitats.  Per això detesta els dimecres i la rutina d'entrar a la piscina i llençar-se a l'aigua. Les rialles dels seus companys cada vegada que es llença a l'aigua, tampoc l'ajuden. Més aviat l'enfonsen emocionalment. Un dia, el mestre de natació,  li demana què l'amoïna, per què està tan trista, i la Malena li explica els seus sentiments. Aleshores ell li dóna un d'aquells consells que ja no oblides mai i que ajudarà la Malena, no només a superar la classe de natació, sinó qualsevol problema de la seva vida.

 A vegades, l'aspecte físic condiciona les relacions dels nens (i dels adults) cap a un altre nen. I això és el que li passa a la Malena. No és una situació aïllada i és molt comú a l'entorn infantil. El bon consell del monitor de piscina permetrà a la Malena créixer davant les circumstàncies adverses i, al mateix temps, acceptar-se ella mateixa. I, moltes vegades, quan un s'accepta i té una bona autoestima, és capaç de condicionar la mirada dels altres. I això és el que passa en aquesta història. La Malena acaba seguint una filosofia de vida per millorar la seva imatge personal davant les adversitats i, la seva seguretat, obliga a la resta de nens a canviar la seva mirada.

Com deia a l'inici, és un llibre complet. L'estil narratiu atrapa al nen des de l'inici i fins al final. No hi ha cap frase que sobri ni tampoc que en falti. El ritme és perfecte i el final, tot i que pot semblar esperat, et fa feliç. Les imatges de la Sonja Bougaeva acompanyen la narració d'una manera preciosa perquè són capaces de mostrar quins són els sentiments de la Malena en tot moment. I, finalment, ens queda el missatge que es presenta d'una manera clara però també es resol d'una manera molt senzilla.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari al nostre blog!